Activiteiten
Innovatieforum: "Betonkernactivering"

Innovatieforum: Betonkern-activering van vloeren of airco? - Batibouw, 2 maart 2006

Is airco de enige oplossing om een aangenaam binnenklimaat te garanderen of zijn er andere meer duurzame en energiebesparende middelen? Op dit innovatieforum komen de specialisten van een nieuwe en zeer interessante ontwikkeling, "betonkern-activering", deze met praktijkvoorbeelden toelichten.

Het principe van "betonkern-activering" is warmte of koude in de betonmassa te accumuleren en op het gepaste moment weer af te geven met als doel een aangenaam binnenklimaat te creëren. Door het grote verwarmend/koelend oppervlak kunnen lage-temperatuur systemen toegepast worden in combinatie met duurzame energietechnieken zoals warmtepompen.

Dankzij deze systemen kan er gespaard worden op grote energieverbruikende en soms luidruchtige airco-installaties en blijft de binnentemperatuur steeds aangenaam.

Naast een voorstelling van zijn ervaring en de evolutie in de sector door Peter Centen, de Nederlandse specialist voor Thermo Actieve Bouwdeel Systemen, worden ook nieuwe prefab producten van Marmorith en ECHO voorgesteld die deze trend in ons land introduceren en de realisatie op de werf vergemakkelijken.

Dit innovatieforum is een initiatief van IFDbouwen, met de medewerking van FEBE, WTCB en KULeuven en gesteund door het IWT.

   

Downloaden presentatie TIS IFD

Downloaden presentatie Thermac

Downloaden presentatie Nathan

Downloaden presentatie Airdeck

Downloaden presentatie ClimaDeck

 
   
 
Illustratie prefab betonnen vloer met integratie van koelbuizen  
   

Terug naar overzicht

 

  

 

Je bent afgemeld; Klik hier om je aan te melden.